СТАВ

Трпкова: Приватизација на УКИМ звучи дури и олеснително во контекст на состојбите во кои живееме

Приватизација на Уким звучи дури и олеснително во контекст на состојбите во кои живееме.

Бесплатното образование го има со години на интернет, се’ е достапно за човек што сака да учи, а студентите и онака плаќаат партиципации за ништо.

Младите луѓе кога ќе заминат, учат се’ одново во новите „татковини“. Освен од некои исклучоци на факултетски единици и поединци професори, нема што да се научи.

Дипломите станаа само влезница за веќе таксани работни места за синовите и ќерките.

Формалното образование се’ повеќе се заменува со неформално…

Просто човек да се праша – до кога можеме да (се) лажеме!?

ФБ статус на Синоличка Трпкова

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Шакири: Ние сме повеќето не толку необразована, колку што сме проста маса

Влатко Зорба

Стеријовска: Најавтентичниот портрет на државата

Влатко Зорба

Сугарески: Грев е кога луѓето се преплашени за здравјето, a некој се служи со подмолни трикови смислени во партиски кујни!

Влатко Зорба

Богојески: Заев не го решава туку го одлага проблемот со Бугарија

Влатко Зорба

Стеријовска: Нашиот глас е тежок колку и нашите очекувања, надежи и визии за општеството

Влатко Зорба

Михајловски: Новиот Статут на ВМРО-ДПМНЕ е победа на идејата за реформи во партијата

Влатко Зорба