СТАВ

Васиљ: Напорот и искрената борба против „домашното“ зло се исплатеше со победа

Со ваква зло опозиција ко ДПМНЕ, со сите нивни сопки и опструкции, кочење на процеси и работење контра интересите на државата, влегувањето во НАТО е навистина голем успех којшто се препишува на Владата предводена од СДСМ и на граѓаните кои веруваа и дадоа поддршка тоа да се постигне.

А кога ова веќе се деси, и покрај секој обид на ДПМНЕ за одовлекување и спречување, тие немаат ни доблест искрено да честитаат пред народот за ваковиот успех, туку релативизираат и се обидуваат во очај да го девалвираат целиот труд на сите оние што работеа и се бореа конечно НАТО да стане наша заедничка реалност.

Но сепак на крај, напорот и искрената борба против „домашното“ зло се исплатеше со победа – долгогодишната стратешка цел на Македонија е исполнета и запишана во историјата. А злото и понатаму ќе си остане да биде најголемиот антидржавен елемент во Македонија со кое ќе мора да живеме и секојдневно се бориме.

ФБ статус на Влатко Васиљ

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Мицевска: Новинарите и во оваа криза никако да ја надминат суетата

Влатко Зорба

Зекири: Граѓанскиот концепт „Едно општество за сите” ги победува стереотипите

Влатко Зорба

Забрчанец: СДСМ носи развој и сигурна иднина, ВМРО-ДПМНЕ нуди страв и мрачно минато!

Влатко Зорба

Куновска: Николоски својата општествена одговорност да ја покаже преку ставање на сите нивни украдени партиски илјадници квадратни метри на располагање за карантински простор

Влатко Зорба

Јанкуловски: Претерувате со покажување на нечовечност, ја увидовме одамна таа ваша карактеристика

Најчевска: Решете да ја направиме Македонија зелена, тешко е, ама не е невозможно

Влатко Зорба