СТАВ

Забрчанец: 2/3 за Законот за јавно обвинителство носат правда, правна држава и европска иднина

2/3 за Законот за јавно обвинителство носат правда, правна држава и европска иднина:

✅ Гарантирана судска разрешница на сите предмети од СЈО

✅ Нема амнестија за ниту еден случај

✅ На обвинетите ќе им се суди врз база на докази кои беа обезбедени низ долги постапки за што основни индиции беа бомбите

❗Најголеми и единствени противници на Законот се токму обвинетите во предметите од СЈО кои сакаат да избегаат од правдата, тоа кажува многу

✅ Правниот систем добива трајно решение без да има потреба од специјални институции и ад хок експериментални решенија

✅ Пржино оди во историјата, правната држава добива трајно решение

✅ Бомбите ќе бидат уништени како материјал, а дијалозите во нив ќе останат засекогаш да сведочат за деценијата криминали, газење врз луѓето и уништување на државата

✅ Бомбите остануваат докази во случаите на СЈО покренати до 30.06.2017 година како што беше предвидено со основањето на СЈО

✅ Законот е поддржан од ЕУ, САД и од Државниот јавен обвинител

✅ Го преземаме најважниот чекор за нашата европска интеграција, после ова ЕУ е на потег

ФБ Статус на Марјан Забрчанец

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Димитров: „Психолошка војна” се водела со една велат лажна вест дека Наќе „размислувал” да даде оставка? Каков аматеризам!

Влатко Зорба

Најчевска: ДУИ е банда на криминалци кои ги држат во заробеништво сите граѓани во Македонија

Влатко Зорба

Лукаровски: Зошто ДПМНЕ не поднесува амандмани на Законот за ЈО, а вели дека не е добар ваков каков што е предложен

Влатко Зорба

Јовановиќ: Далеку се тие од некој „јавен интерес“

Влатко Зорба

Најчевска: Доколку Мизрахи продолжи со прекршувањето на законот може да и се изрече забрана за вршење професија, дејност или должност

Влатко Зорба

Цветанов: Граѓаните ќе одлучат дали сакаат да се продолжи со демократските политики или сакаат да им се врати режимот

Влатко Зорба