СТАВ

Забрчанец: Наеднаш „Северна” мила им се виде

Кога слободата доаѓа уште посилно, фејкњуз МВРО реагира уште повеќе панично.

Во паниката толку се изгубија што почнаа да ја величаат придавката. Наеднаш „Северна” мила им се виде. Па посегнаа по пропаганда сведена на сеење страв од апсења и фејк резултати од гласањето на изнемоштените. Ама ниту народ ги гледа ниту некој ги есапи веќе.

Слобода е и има кој да ја чува слободата. Таму кајшто се уште не дошла, ќе се избориме и ќе ја донесеме. Нашата слобода е поголема од нивната принуда. Ќе донесеме слобода и таму кајшто тие се уште работат со принуда.

Кога тие се во паника, ич да не им се плашите. Од стравот што го сејат им остана само еден мал отсјај. Корисен е тој отсјај во очи утрешниот ден – нека потсеќа на она време кое не е многу зад нас и кое треба да го пратиме во неповрат.

Нека е вечна слободата, таа вади се на виделина. Ќе ја чуваме и шириме.

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Јовановиќ: На теории на заговор, пак, или на лажни вести и на хистерија, Заев не може да го рушат

Влатко Зорба

Реџепи: Со негации, сомнежи, не верувања и ширење дезинформации, само повеќе ќе си наштетиме едни на други

Влатко Зорба

Алексиќ: Вреднувајте го она што го имате

Влатко Зорба

Божиновски: Вашето право на движење не е поголемо од нечие право на живот

Влатко Зорба

Вангелов: Што е проблематично во тезите на Малески?

Влатко Зорба

Јовановиќ: Ова е земање од сиромашни, давање на богати