СТАВ

Забрчанец: Се зајакнуваат меките мерки за да не мора да се заоструваат рестриктивните

Маска, марама, шал или било што за да се покријат устата и носот, од среда во Прилеп, Куманово и Тетово.

„Целта е да се создадат услови за повеќе движење, а притоа да се гарантира заштитата. Се зајакнуваат меките мерки за да не мора да се заоструваат рестриктивните.

Во тек се подготовки за олабавување на рестрикциите. Тоа нема да се случи преку ноќ.

За да може да се обезбеди олабавување, мораме претходно сите заедно да си ја обезбедиме заштитата – маска/марама, 2 метри дистанца, негрупирање.

ФБ статус на Марјан Забрчанец

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

Петров: Во каква земја сакаме да живееме?

Влатко Зорба

Ристевски: Не секој Перо од маало со статус напишан со капс лок дека намерно не трујат знае што зборува

Влатко Зорба

Костовски: Корона тест за медиумите

Влатко Зорба

Димитриевски: Вергината била и ќе биде дел од нашата историја и истата со брусалица не се брише

Велковска: ПРИСТИГНАВ ЗДРАВА, ЗАМИНАВ ДОМА БОЛНА!

Влатко Зорба

Димитров: Кој е „ЗА“ Законот за ЈО гласа за правна и европска држава! Кој е „ПРОТИВ“ гласа за криминал

Влатко Зорба