СТАВ

Зиков: Министерката Мизрахи ни малку не се однесува еврејски

Една стара еврејска приказна:

Таткото на смртна постела го повикал синот и му рекол дека освен воспитувањето, како и начинот на размислување што му ги дал, нема што друго да му остави на синот.

Таткото, сепак, му порачал дека во старата куќа, кај дедо му, оставил две кутии – црна и бела.

– Синко, кога ќе ти биде најтешко во животот ќе ја отвориш црната кутија, а кога ќе ти биде најубаво во животот ке ја отвориш белата кутија.

Му станало на синот најлошо во животот и кога ја отворил црната кутија во неа немало ништо … освен ливче на кое пишувало кратко – Ќе помине …!

Потоа на синот му станало најубаво во животот и ја отворил белата кутија. Во неа исто така ливче на кое пишувало – и тоа ќе помине синко …

Значи …

Не знам дали Мизрахи како гордо декларирана Еврејка ја слушнала оваа многу длабока, и полна со пораки приказна на стариот Евреин … Но, да ми прости, и таа, и партијата од чии редови е, министерката ни малку не се однесува еврејски, она што го знаеме за овој народ полн со памет и мудрости народ нашироко во светот прифатен.

Напротив

Малку глупаво како за Еврејка. Неприфатливо.

ФБ статус на Љупчо Зиков

*Ставовите изразени во рубриката Став се лични ставови на авторите, истите се јавни и преземени од социјалните мрежи и тие воопшто не ја одразуваат уредувачката политика на Стандард

Поврзани вести

На овие избори ќе има понуда за сите, само за милион бојкотери на „Северна“ не?

Влатко Зорба

Белчева: Наследивме град врз кој се изживувале политички и бизнис елити, без љубов, а со алчност за сопствените интереси и богатење

Влатко Зорба

Димитров: Драги пријатели од Унијата, вие сте на ред!

Влатко Зорба

Тричковски: Битка со лагата

Влатко Зорба

Јовановиќ: Мицкоски не може да биде алтернатива на Заев и луѓето кои денес ја претставуваат владата

msp-admin

Цветанов: Граѓаните ќе одлучат дали сакаат да се продолжи со демократските политики или сакаат да им се врати режимот

Влатко Зорба