Регион СВЕТ

Бугарите во септември најмногу патувале во Македонија, Романија и Србија

Патувањата на бугарски државјани во септември 2019 година изјнесувале над 653 илјади, или за 3,2 отсто повеќе од истиот период минатата година.

Зголемување на бројот на патувања во однос на септември лани се евидентирани кон Северна Македонија – 16,2 отсто, Романија – 7,2 отсто, Србија – 3,7 отсто, Австрија – 2 отсто, Турција – 1,9 отсто, Грција – 1,4 отсто, Германија – 1,3 отсто и други. Истовремено се намалуваат патувањата на Бугарите во Русија – за 19,5 отсто, Чешка – 10,9 отсто, Унгарија -7,5 отсто, Португалија – 4 отсто…

Во септември 2019 година најголем број патувања на бугарски државјани се реализирани кон Грција – 158.300, Турција – 155.600, Србија -49.100, Романија – 48.800, Германија – 42.000, Република Северна Македонија – 38.800, Австрија – 20.300.

Поврзани вести

Нови докази во постапката за импичмент на Трамп

Животот во Хубеи се враќа во нормала: Укинати ограничувањата во сообраќајот, границите се отворени (видео)

Во Белград и во над 20 други градови во Србија протести за „борба за чист воздух“

Мадуро за „Вашингтон пост“: Подготвен сум за директен дијалог со Трамп

Романец лажел за своите патувања и заразил 22 медицински работници со Ковид-19

Грчката Влада планира да изгради 20 нови центри за бегалци и мигранти