ЕУ СВЕТ

Путин тврди дека Русија ја победила короната

Националното единство на граѓаните на Русија овозможи да се реагира соодветно на предизвиците на епидемијата, иако не без одредени пропусти, рече претседателот на Русија, Владимир Путин.

Рускиот претседател забележал дека може да се види позитивна динамика во борбата против вирусот корона.

„Сега е важно, секако, да се дејствува внимателно и во согласност со моменталната состојба, но сепак да се продолжи со напорите да се надминат штетите предизвикани од епидемијата на економијата и социјалната сфера“, објасни Путин.

Што се однесува до смртноста, што е еден од основните показатели за ефикасност во работата, состојбата во земјата не е толку лоша.

Претседателот истакна дека стапката на смртност од коронавирус на 100 илјади жители во Русија е многу пати пониска отколку во голем број други земји, вклучително и европски земји со развиени системи за здравствена заштита.

Поврзани вести

Едно лице повредено во судирите меѓу полицијата и студентите во Грција

Maja_Serafimova

Коронавирусот се прошири речиси во сите ирански провинции

Stefanija Kuzmanovska

Ако Конте говореше уште некоја минута повеќе ќе го срушеа рекордот, ЕУ седницата траела 90 часа!

Пилот и навигатор загинаа во пад на руски хеликоптер „МИ-28“

Дали кај властите во Италија има вина: Семејствата на жртвите од коронавирус поднесуваат пријави до Обвинителството

Градоначалникот на Сребреница: Не гледам на четниците како на некои што само убивале, три прста е нормална појава кај нас Србите

Никола Поповски