Вести

Г-20: Вакцината ќе биде достапна за секого, а сиромашните ќе можат да ја купат

Лидерите на Групата 20 најиндустриски развиени земји ќе се обврзат дека ќе плаќаат за фер дистрибуција на вакцини за коронавирус, лекови и тестови низ целиот свет за да ги стават достапни на посиромашните земји.

Лидерите на Г-20, исто така, ќе пружат помош кога се во прашање долговите, според нацртот на коминикето за Г-20, во кој Ројтерс имаше увид.

„Нема да штедиме напори да обезбедиме сите луѓе да имаат еднаков пристап до вакцините“, рекоа водачите на Г20 во нацрт-документот.

Поврзани вести

Кина подготвува крузери за сместување на лекари

Никола Поповски

Тестот на Ангела Меркел негативен на коронавирус

УНЕСКО: Заштитете ги најранливите за време на пандемијата

Влатко Зорба

Ким го проверува ракописот на сите – сака да открие кој напишал навредлив графити на негова сметка

Влатко Зорба

Лошиот квалитет на воздух влијае на поголема смртност од корона

Горбачов: Светот во првите два месеца од 2020 година веќе два пати се најде на работ на војна со учество на светските сили