Вести

Шпанија ја продолжува вонредната состојба за уште три недели

Владата на Шпанија објави продолжување на вонредната состојба за дополнителни 21 дена откако бројот на заразени со коронавирусот достигна околу 120.000.

Околу 47 милиони луѓе во Шпанија се затворени во своите домови од 15 март, кога беше прогласена вонредна состојба во земјата. Иако првично беше објавена за период од две недели, владата повторно ја продолжи.

Во Шпанија 809 луѓе починаа од коронавирус во последните 24 часа. Ова е најнискиот број на смртни случаи во последните осум дена.

Поврзани вести

Зголемен бројот на смртни случаи и заразени во Франција

Млад Австралијанец си го ризикувал животот за да спасува коали од пожарите

Во Њујорк 100 деца со ретка болест поврзана со новиот коронавирус

Австрија: Излечен е првиот пациент од коронавирус со помош на крвна плазма

Италија: Граѓаните ќе добијат бонус од 500 евра за летување, кое би можело да биде 20 отсто поскапо поради пандемијата?

Пикот на заразата од коронавирусот во Германија може да се очекува дури во јуни