СВЕТ

ВРЕМЕТО КОГА РУСИЈА И САД ОДЛУЧУВАА Е МИНАТО: Путин наведе кои земји се на пат да станат суперсили

Рускиот претседател Владимир Путин изјавил дека времето кога Русија и САД одлучувале за сè е минато.

Владимир Путин изрази подготвеност да разговара за глобалните проблеми со други земји, доколку се појави потреба.

Путин изјави дека Кина и Германија одат кон статусот на суперсили во однос на своето политичко и економско влијание.

Рускиот претседател порача дека пандемијата на коронавирус влијаела на сите сфери на животот, дека вирусот не се повлекол и претставува голема опасност.

Светот е на прагот на тектонски промени, истакнал Путин.

Пандемијата покажа, истакна Путин, дека властите мора да бидат подготвени да одговорат на потребите на граѓаните.

Јачината на државата, вели рускиот претседател, не се огледува во апсолутната контрола, во притисокот врз активностите на граѓаните, туку во довербата кон граѓаните.

Поврзани вести

Усмртени над 50.000 мисирки поради птичји грип во Унгарија

24-часовен штрајк во Атина: Мирно и масовно, со слогани и плакати против новиот закон на владата

Никола Поповски

Ново откритие за короната: Многу пациенти би преживеале доколку се обрнеше внимание на оваа ситница

Stefanija Kuzmanovska

Курдската полиција тврди дека го елиминирала Абу ал-Хасан ал Мухаџир, десната рака на Ал Багдади

Maja_Serafimova

САД ја признаваат грешката: Загинатите од огнено оружје се сметале за жртви на коронавирусот

СЗО: Секој ден 100 000 нови случаи на коронавирус во последните две недели