Таг : Администрација

Политика

Костадинов: Да ја прочистиме гламурозната администрација на ДПМНЕ

Влатко Зорба
„Помина цела една година како го повикуваме Јанушев да си ги повлече роднините вработени под државна капа, но од Јанушев ни трага ни глас“, пишува...
МАКЕДОНИЈА

Детектор: Граѓаните сметаат дека бројот на вработени под државна капа треба да се намали

Ивана Рамаданова
Поголемиот број граѓани сметаат дека бројот на вработени под државна капа треба да се намали. Вакви резултати дава последното истражување на јавното мислење кое по...
Политика

Природниот одлив и пензионирањето се причините за тековните вработувања во администрацијата, тврди Ангеловска

Влатко Зорба
Природниот одлив и пензионирањето се причините за тековните вработувања во администрацијата и тие не се побројни во однос на претходниот период. Напротив, рече денеска министерката...
МАКЕДОНИЈА

Седница на Советот за реформа во јавната администрација

Ивана Рамаданова
Членовите на Советот за реформа во јавната администрација на седница се координираа за процесот на спроведување хоризонтална функционална анализа за реорганизација и оптимизација на органите...
ВИДЕО/ФОТО МАКЕДОНИЈА

ГАЛЕРИЈА: Администрацијата чистеше ѓубре

Влатко Зорба
Денеска се оддржа акцијата „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“, која е организирана заедно со граѓанскотото здружение „Не биди ѓубре“, а е помогната и од...
Политика

Заев се вклучи во еко-акцијата со администрацијата

Влатко Зорба
Секој човек има право на здрава животна средина, но истовремено и секој е должен да ги унапредува и штити животната средина и природата во својата...
МАКЕДОНИЈА

Работна сабота за администрацијата со акција за чистење

Влатко Зорба
За вработените во државната администрација, со исклучок на тие од здравствените и образовните институции, претстојната сабота (14 декември) ќе биде работен ден и ќе се...
Политика

Можно одделување на администрацијата во здравството од останатата администрација

Влатко Зорба
Администрацијата која работи во рамките на јавните здравствени установи не можеме да ја одделиме од останатата администрација која работи во останатите сектори. Тоа беше единствена...
Политика

Блокираните институции, кои не внесоа податоци за вработените во администрацијата, ќе добијат плата

Влатко Зорба
Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски информираше дека денеска ќе им биде исплатена платата во институциите кои не ги внеле податоците за вработените...
МАКЕДОНИЈА

Наскоро грански колективен договор за вработените во администрацијата

user3
– Гранскиот колективен договор за вработените во администрацијата, правосудните органи и другите вработени во администрацијата се очекува наскоро да биде потпишан. Претседателот на Синдикатот на...