Таг : Анѓушев

Политика

Анѓушев на најголемиот инжинерски саем во Централна Европа (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерката за странски инвестиции Зорица Апостолска, министерот задолжен за унапредување на правната регулатива за...
Останати

Анѓушев: Јас акционерски друштва немам и немам никаде акции

Влатко Зорба
Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, најави решение за оданочување на каматите на депозитите и за данокот на капитални добивки....
ЕКОНОМИЈА

Анѓушев: Целосно сум за оданочување на добивка од каматите за депозити во банките (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, на новинарско прашање, даде појаснување во врска со Законот за данокот на добивка кој треба да...
ЕКОНОМИЈА

Анѓушев: Платите на градежните инженери рапидно растат

Влатко Зорба
Градежниот факултет е една од клучните образовни институции коишто влијаат практично врз целокупното градежништво во државата, а кое е еден од столбовите на економскиот развој...
ЕКОНОМИЈА

Анѓушев: Очекувам 2019 година да биде најуспешна во последните 15 години

Влатко Зорба
Оценката на економската успешност е комплес на бројки што треба да се гледаат интегрално. Успешноста не се мери само по еден параметар, туку по цел...