Таг : Бени Ганц

Вести СВЕТ

Бени Ганц го врати мандатот за формирање нова израелска влада

Бени Ганц, лидерот на израелската партија на центарот „Сино и Бело“ го врати мандатот за формирање нова израелска влада, отккао не успеа во зададениот  рок...
Вести СВЕТ

Израелскиот претседател му го даде мандатот за формирање влада на Бени Ганц

Maja_Serafimova
Израелскиот претседател Рувен Ривлин денеска ќе му даде мандат на лидерот на партијата Бело – Сино, Бени Ганц да формира коалициска влада, соопшти кабинетот на...