Таг : Член 11

Политика

Владата даде зелено светло за автентичното толкување на член 11 од Законот за помилување

Влатко Зорба
Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 168 седница го усвои мислењето на Министерството за правда да се прифати иницијативата за автентично толкување на...
МАКЕДОНИЈА

Уставен поведе постапка за оценување на членот 11-а од дополнувањето на Законот за помилување

Влатко Зорба
Уставниот суд на денешната седница поведе постапка за оценка на уставноста на членот 11-а од Законот за дополнување на Законот за помилување од 2016 година....