Таг : Д-р Јанковиќ

Регион

Д-р Јанковиќ: Далеку сме од каков било функционален колективен имунитет

Влатко Зорба
Имунологот и член на Кризниот штаб на Србија, д-р Срѓа Јанковиќ, на прашањето на новинарите дали смртноста на пациентите кај респираторите е 50 проценти, тој...
Регион

Д-р Јанковиќ: Не смееме да се залажуваме дека нешто се менува на подобро

Влатко Зорба
Српскиот имунолог Срѓа Јанковиќ, зборувајќи за новите мерки на заштита од коронавирус, изјави дека иако индивидуалната маска не штити 100 проценти, ако сите ја носиме,...
Регион

Д-р Јанковиќ: Против короната водиме борба за опстанок

Влатко Зорба
„Ние сме во сериозен епидемиски бран, а ситуацијата е подеднакво сериозна, ако не и посериозна отколку што беше кога првично се соочивме со епидемијата“, рече...
Регион

Д-р Јанковиќ: Никој не очекуваше ваква драстична ситуација

Влатко Зорба
Имунологот Срѓа Јанковиќ вечерва рече дека никој не очекувал ваква драстична состојба во врска со пандемијата на коронавирус во Србија. „Очекувавме барем топлината и сонцето...
Регион

Д-р Јанковиќ: Сè уште е рано да се зборува за колективен имунитет

Влатко Зорба
Имунологот д-р Срѓа Јанковиќ го прокоментира зголемувањето на бројот на случаи на млади жртви на коронавирус во Србија и го истакна најголемиот фактор на ризик...