Таг : Дамјан Манчевски

МАКЕДОНИЈА

Манчевски: По електронски пат може да се земат најчесто бараните документи и да се консултираат институциите

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, потсети дека граѓаните имаат можност електронски да ги добиваат најчесто бараните документи онлајн, а по електронски пат...
МАКЕДОНИЈА

Манчевски: Ги доставивме листите, покажавме, а во новиот мандат ќе докажеме дека можеме повеќе

Вечерва со генералниот секретар на Беса, Адријанит Хоџа, ги доставивме кандидатите на најголемата и најразнолика коалиција „Можеме“, рече потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски при доставувањето...
МАКЕДОНИЈА

Манчевски и Петровска се обратија на јавната трибина за дигитализацијата во Битола

Петтата по ред јавна трибина посветена на дигитализацијата се одржа денеска во Битола, на која се обратија министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски...
МАКЕДОНИЈА

Манчевски: Системот за електронски здравствени картички не функционира и ќе се укинува

Системот за електронски здравствени картички не функционира и ќе се укинува, а граѓаните ќе имаат унифицирана можност за ваква идентификација користејќи ја технологијата, истакна министерот...
МАКЕДОНИЈА Политика

Манчевски: Опозициските министри и заменици, ја заплашуваат и ставаат администрацијата во партиски цели

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски реагираше на вчерашниот упад во подрачната единица на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство од страна на...
МАКЕДОНИЈА

Манчевски: Социјална држава сме и се обидуваме ако може сите да најдат работа, без разлика дали во приватен или во јавен сектор

Законот за организација и работа на органите на државната управа се менува со двотретинско мнозинство. Ако ние сакаме, сега пред избори, би рекол тешко. По...
МАКЕДОНИЈА Политика

Манчевски ги претстави петте пакети за трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на прес-конференција ги претстави петте механизми, предлози, пакети за кои денеска разговарале со претставниците на Стопанските комори...
МАКЕДОНИЈА Политика

Режим никогаш повеќе, со граѓаните ќе ја завршиме борбата за правда

Кристина Денесовска
На денешната прес-конференција, потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски, изјави дека никогаш повеќе нема да дозволат режимско водење на државава. Тој истакна дека граѓаните заслужуваат да...
МАКЕДОНИЈА

Манчевски: Веќе нема да има привремени вработувања во јавната администрација

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски истакна дека според законот, сите договори на определено време во јавниот сектор истекуваат на 31 декмври и...
МАКЕДОНИЈА

Стаменковска: Власта сака нешто да скрие, затоа ја објави „Отворени финансии“

Не можам да говорам за нешто што се случувало во минатото, но ќе говорам за сегашноста. Ние немаме голем пристап како пратеници во Собранието, ни...