Таг : еднократна употреба

Регион

Грција до 1 јули следната година ќе забрани употреба на пластика за еднократна употреба

Stefanija Kuzmanovska
Грција планира да ја забрани употребата на производи за еднократна употреба од пластика до 1 јули 2021 година, изјави министерот за животна средина и енергија,...