Таг : Филип Темелковски

МАКЕДОНИЈА

Темелковски: Се реконструира патот кон излетничкото место Три круши

Градоначалникот на Кисела Вода, Филип Темелковски, заедно со претседателот на Советот на Општината, Дарио Шимиќ, изврши увид во градежните работи за санација на патот кој...
МАКЕДОНИЈА

Пуштено во употреба ново рекреативно детско катче во дворот на ПОУ „д-р Златан Сремец“

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски и директорката на училиштето, Марија Делетиќ денеска во дворот...
МАКЕДОНИЈА

Темелковски: Во секој блок во Расадник ќе има една кула и една ниска зграда

Плоштад, паркинг места, две катни гаражи, градинка и поликлиника се предвидени во ДУП-от за Расадник, вели градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски во емисијата...
МАКЕДОНИЈА

Темелковски: Од претходно знаевме колку токсични материи има во Охис, инициравме чистење

Како општина ги немаме потребната механизацијата и инструменти за да провериме што се случило во Охис. Меѓу првите отидов на терен, не уверија дека не...
Интервју

Интервју со Темелковски: Има 100 градежни парцели во Расадник, но нема сите да бидат згради и објекти

Како парцели се 100 градежни парцели, но не се како згради и објекти 100, бидејќи одредени објекти сме ги поделиле на две или три градежни...