Таг : ГДУ

Политика

Колев од ГДУ со изјава на нотар се откажа од пратеничките бенефиции

Влатко Зорба
„Стартуваме со личен пример да предизвикаме процес на промена во општеството – се откажувам од пратеничките бенефиции, патни трошоци и сите примања над минималниот износ...
Политика

Лидерот на ГДУ со изјава на нотар се откажа од пратеничките бенефиции

Граѓанско демократската унија на овие избори, согласно анкетите има шанса да добие двајца пратеници во Изборната единица 3, посочи на денешната прес-конференција лидерот на ГДУ,...
Политика

ГДУ: Итни инвестиции во здравствениот сектор и мотивација за младите доктори

Влатко Зорба
Итни инвестиции во здравствениот сектор и мотивација за младите доктори и специјализанти да останат да работат во Македонија предлага Граѓанско Демократската Унија (ГДУ). Пандемијата на...
Политика

Граѓанско-демократска унија: Мала и ефикасна државна администрација

Влатко Зорба
Главен и основен приоритет во програмата на Граѓанско-демократската унија (ГДУ) е реформа на администрацијата и промена на политичкиот систем во целина со единствена цел –...
Политика

ГДУ: Еден од приоритетите е намалување на бројот на пратеници, ќе имаме пари да инвестираме во училишта

Влатко Зорба
Еден од приоритетите на Граѓанско демократката унија (ГДУ) е намалување на бројот на пратеници од 120 на 90, проследено со повеќе реформи на администрацијата кои...
Политика

ГДУ: Реформи за повисоки плати за наставниците и помалку часови за учениците

Влатко Зорба
Граѓанско демократската унија (ГДУ) ќе се заложи за итни реформи на образовниот систем со цел децата што побрзо да ги вратиме во школските клупи. Можностите...
Политика

ГДУ: Ова да бидат последните избори без попис на населението

Влатко Зорба
Граѓанско демократската унија (ГДУ) го изрази своето големо разочарување од фактот што големите партии „повторно го заобиколија пописот“ како исклучително важен процес пред одржување на...
Политика

ГДУ ја утврди изборната програма во пресрет на претстојните парламентарни избори

Влатко Зорба
Граѓанско Демократска Унија денеска ја одржа својата 5-та Седница на Националниот Комитет на ГДУ. Националниот Комитет на ГДУ ја утврди изборната програма во пресрет на...
Политика

ГДУ: На народот му е смачено пред секои избори да се враќаат етничките прашања

Влатко Зорба
„Подигање на меѓуетнички тензии на никој не му треба, а на народот му е смачено пред секои избори да се враќаат етничките прашања. И на...
Политика

ГДУ нуди бесплатна правна помош за сите граѓани кои имаат проблеми со незаконити постапки од страна на извршителите

Влатко Зорба
„Внимателно ги следиме протестите на граѓаните кои го искажуваат нивното незадоволство од работата на извршителите и искрено не загрижува односот на надлежните институции, особено на...