Таг : ГУП

МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош ќе поднесе кривична пријава против лицето кое на јавната расправа за Трнодол го нападна нивниот службеник

Александар Тодески
Општина Карпош подготвува кривична пријава против лицето кое во вторникот физички нападна правник од секоторт за урбанизам во обидот да започне јавната расправа за ДУП-от...
МАКЕДОНИЈА

Започнува постапката за изработка на нов ГУП на Град Скопје за 2022-2032

Влатко Зорба
На претстојната седница на Советот на Град Скопје, закажана за 27 ноември, ставена е точка на дневниот ред за усвојување на предлог-одлука за пристапување кон...