Таг : инсталации

МАКЕДОНИЈА

Урбани топоними во Центар – инсталации наменети за зачувување на спомените на градот (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Идејата на проектот Урбани топоними е да ги означи значајните урбани места (микролокации), во Општина Центар, кои за помладите генерации скопјани, но и за многуте...
МАКЕДОНИЈА

Засилени инспекциските надзори на ДИЖС

Ивана Рамаданова
Вкупно 1.969 надзори на инсталации има извршено Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) до 31 октомври годинава, кои подложат на А-ИСКЗ дозволи и елаборати за...