Таг : изложба

Култура

Во Битола отворена изложбата „All is dream” на уметникот Илиана Петрушевска

Влатко Зорба
Во НУ Завод и музеј-Битола поместена е изложба „All is dream” чиј автор е Илиана Петрушевска, графички дизајнер во НУ Музеј на современата уметност –...
Култура

Изложба на накит изработен на традиционален начин „Белези од природата“

Влатко Зорба
Неверојатната комбинација на боите, формите, изблиците на животинскиот свет на инсектите на тлото на нашата земја, е инспирација и предизвик, за изложбата на двоецот Елена...
Култура

„Бакнати порти“ – самостојна изложба на Елизабета Митрева

Влатко Зорба
Во уметничката галерија Безистен во Штип денеска ќе биде отворена изложбата насловена „Бакнати порти“ од проф.д-р Елизабета Митрева. Проф. Јордан Ефремов во рецензијата за изложбата...
Култура

„Meet water“ – прва самостојна изложба на Ивана Мојсовска

Влатко Зорба
Во Галеријата на Младинскиот културен центар вечер од 20 часот ќе биде отворена прва самостојна изложба на Ивана Мојсовска насловена „Meet water“. Во делата таа...
Култура

Јубилејна изложба на Рубенс Корубин во Чифте амам

Влатко Зорба
„Ателје, радоста на сликањето“ е насловена изложбата на дела од опусот на академскиот сликар Рубенс Корубин, која ја организира Националната галерија и ќе биде отворена...
Култура

Изложба „Мал формат“ вечер во КИЦ

Влатко Зорба
Изложба „Мал формат“ на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) вечер ќе биде поставена во Културно информативниот центар (КИЦ) во рамки на манифестацијата „Бела...
МАКЕДОНИЈА

Во Велес отворена изложбата на академскиот сликар Љупчо Бојаров

Влатко Зорба
На изложбата, која е во организација на Народниот музеј, се претставија 40-тина дела изработени во различни техники: масло на платно, цртежи, линорез во боја, дрворез,...