Таг : јаким неделков

МАКЕДОНИЈА

Неделков: Ако нема договор, нема можност да се помести датумот за штрајк

Напредокот во преговорите и поместување во позициите кои ги соопшти министерот за образование и наука, Арбер Адеми ги потврди и претседателот на СОНК, Јаким Неделков....
МАКЕДОНИЈА

Адеми: Се надеваме на договор со СОНК во наредните денови

Министерството за образование и наука и СОНК се договориле да ги продолжат разговорите кои би донеле до спречување на генералниот штрајк кој претседателот на СОНК,...
МАКЕДОНИЈА

ФОТО: Почна средбата на СОНК и Владата

Претседателот на СОНК, Јаким Неделков со претставници од Синдикатот пристигна во Владата, каде ќе одржи средба со премиерот Зоран Заев и министерот за образование и...
МАКЕДОНИЈА

Неделков: Ако не ни се прифатат барањата, од 11 октомври почнуваме генерален штрајк

Александар Тодески
По основ на предложеното зголемување на 10 проценти за платите во образованието, на денешната седница на Советот на СОНК едногласно донесе одлука да не се...