Таг : Јавна дебата

МАКЕДОНИЈА

ГАЛЕРИЈА: Партиите на средба за Законот за Јавно обвинителство

Со 45-минутно доцнење на барање на пратениците од ДУИ, почна средбата на парламентарните групи за Законот за Јавно обвинителство, а која произлегува од Јавната дебата...
МАКЕДОНИЈА

Уште нема одлука во ВМРО-ДПМНЕ дали ќе се појават на средбата за Законот за Јавно обвинителство

Неизвесно е дали опозициската ВМРО-ДПМНЕ ќе се појави на утрешната средба на работните групи за Законот за Јавно обвинителство, која на својот Фејсбук профил ја...
МАКЕДОНИЈА

Тупанчески: Треба да се менува одредбата за одземањето на надлежностите на СЈО

Круцијалното прашање е дали драфт верзијата на Законот за Јавно обвинителство е текст на работна група или на Министерството за правда, бидејќи за мене е...
МАКЕДОНИЈА

Кирацовски: До сега одговарале само Соња Николовска од ТАТ и човекот со ќебапите

Претседателот на Комисијата за политички систем, Александар Кирацовски повика на плодна и агрументирана дискусија за предлог-законското решение за Јавно обвинителство наместо партиски дебати. Тој истакна...
МАКЕДОНИЈА

Јавна дебата за инспекциски надзор над загадувачите во Скопје

Влатко Зорба
Во организација на Здружението на граѓани „Зелен институт“ – Скопје денеска ќе се одржи јавна дебата „Платформа за координација и граѓанско учество во инспекциски надзор...