Таг : Клинички центар

Политика

Доделени 78 милиони денари за организирање и реконструкција на јавните површини во Клинички центар

Влатко Зорба
Владата додели 78 милиони денари за организирање и реконструкција на јавните површини во просторот на Клинички центар „Мајка Тереза“, Скопје со цел обезбедување на поефикасно...
МАКЕДОНИЈА

„Комунална хигиена“ започнаа голема акција за миење и дезинфекција на улиците во внатрешноста на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“

Ивана Рамаданова
Екипите на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ започнаа голема акција за миење и дезинфекција на улиците во внатрешноста на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје. Според...
МАКЕДОНИЈА

Синдикат на Клинички центар: Ќе се спротивставиме на постапката за формирање нелегитимен синдикат

Stefanija Kuzmanovska
Почитуван, Министер за образование и наука, г-дине Арбер Адеми, на состанокот со претставниците на СОНК и Независниот академски синдикат – НАкС сте изјавиле дека „не...
МАКЕДОНИЈА

Германска и француска фирма влегуваат во потесниот круг за изградба на Клиничкиот центар

Влатко Зорба
Германската „Вамед“ и француската „Бујгес констракшн“ се најсериозните кандидати за изградба на новиот Клинички центар. Четирите компании кои се влезени во претквалификациската фаза се од...