Таг : Коровнавирус

МАКЕДОНИЈА

Патници од Брисел со симптоми на грип стигнуваат на скопскиот аеродром

Александар Тодески
Министерот за здравство, Венко Филипче на прес конференција посочи дека во Скопје стигнал авион од Брисел во кој имало лица со симптоми на грип, кои...
МАКЕДОНИЈА

Филипче: Поради преземените мерки, очекуваме пикот да биде благ

Проценката за бројка на заболени до каде би можело да се стигне варира и има различни прогнози, посочи министерот за здравство, Венко Филипче. „Најбитно од...
МАКЕДОНИЈА

Филипче: Пулмолози одат во Дебар на помош, четворица од новозаразените се здравствени работници

Имаме пет нови случаи, од кои четири се здравствени работници од Дебар, со што вкупната бројка во земјата изнесува 31 заразен, рече на прес конференција...