Таг : Лични документи

МАКЕДОНИЈА

Чулев ја потпишал Уредбата, владата ќе гласа за продолжување на важноста на личните документи

Техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев ја потпишал Уредбата со кој се продолжува рокот на важење на личните карти, возачките дозволи и пасошите, дознава...
МАКЕДОНИЈА

Чулев: На идната владина седница ќе ги доставиме Уредбите од МВР

Техничкиот министер за внатрешни работи, Наќе Чулев, во изјава за „Стандард“ вели дека треба добро да се разгледаат Уредбите пред тие да бидат доставени на...
МАКЕДОНИЈА

Чулев не сака да им ја продолжи важноста на документите и покрај гужвата за сликање за нови

Александар Тодески
Техничкиот министер за внатрешни работи, Наќе Чулев одбил да го потпише Указот со кој треба да се продолжи важноста на личните документи на граѓаните, дознава...
МАКЕДОНИЈА

Петровска: Предлагаме документите да имаат продолжен рок, додека трае вонредната состојба

Министерството за внатрешни работи ќе предложи додека трае вонредната состојба, документите на граѓаните кои се истечени или ќе истечат да продолжат по сила на Закон...
МАКЕДОНИЈА

На лицата без лични документи законски им обезбедуваме права како на сите други, изјави Шкријељ

Stefanija Kuzmanovska
Го решаваме долгогодишниот проблем на лицата без лични документи. Со Законот за неевидентирани лица во матична книга на родени, што го усвои Собранието, обезбедена е...
Вести

Како живеат милијарда луѓе во светот без лични документи?

Влатко Зорба
Можноста да користиме основни права и привилегии, како што се гласање, возење, сопственост на дом и патување, бара да имаме лични документи. И додека развиениот...