Таг : Македонски Концепт

МАКЕДОНИЈА

Македонски концепт: Уредба со законска сила за формирање на Национален економски совет

Влатко Зорба
Македонски концепт до Владата на Република С. Македонија достави Предлог Уредба за формирање на Национален економски совет, заради создавање на услови за економско и финансиско...
Политика

Македонски концепт: Синхронизација, а не лицитација на економски мерки (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Сите анализи и информации од стопанството, говорат за фактот дека ситуацијата со економската криза во земјава е тешка, но исто така решлива. Македонската економија функционира...
Политика

Македонски концепт ја започнува втората хуманитарна активност „Солидарноста на дело“ (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Македонски концепт ја започнува втората хуманитарна активност „Солидарноста на дело“, во рамки на која ќе се посетат повеќе најзагрозени семејства низ државава, кои буквално немаат...
Политика

Македонски концепт за одлуката за почеток на преговори: Огромен успех и јасна перспектива за иднината

Влатко Зорба
„Тргнувајќи од нашата стратешка определба за полна евро-атлантска интеграција на Република Северна Македонија, со радост и воодушевување ја примивме веста за одлуката на ЕУ да...
МАКЕДОНИЈА

Богојески: Македонски концепт излегува на избори со професионалци кои сакаат нормална држава

Александар Тодески
Ние сме подготвени да одиме на избори. Имаме листи со врвни професионалци, универзитетски професори, граѓански активисти и граѓани кои сакаат нормална Македонија, рече Петар Богојески,...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Богојески: Незадоволните од сегашноста, никогаш нема да се навратат на минатото и да го донесат Мицкоски на власт

Влатко Зорба
Сето она што ние го промовиравме за време на внатрепартиската иницијатива за реформи, веќе не е доволно. Сега е попусто и нов Статут и лажирање,...
Политика

Македонски Концепт предлага пратениците да бидат волонтери

Влатко Зорба
Македонски Концепт преку соопштение денеска предлож пратениците да бидат волонтери во служба на граѓаните. „Чест е да се претставуваат своите сограѓани, комшии, пријатели и роднини...