Таг : милениче

МАГАЗИН Миленици

7 совети за грижа за вашето милениче во текот на пандемијата

Домашното милениче е член на вашето семејство и не смеете да заборавите на него, па дури и можеби треба да обрнете уште повеќе внимание и...
МАГАЗИН Миленици

Зошто мачките обожаваат да ја туркаат главата кон вас?

Во англискиот јазик оваа појава се нарекува „headbutt“, а многу сопственички на мачки сигурно забележале дека нивното милениче обожава да ја турка главата кон нив...
МАГАЗИН Миленици

5 причини зошто да чувате персиска мачка

Елена Даскалова
Иако е факт дека сите мачки се прекрасни и посебни, одредени раси имаат уникатни карактеристики кои ги прават уште попосебни меѓу сите останати. Персиските мачки...
МАГАЗИН Миленици

Сопствениците на мачки се поинтелигентни од оние кои имаат кучиња

Елена Даскалова
Според некои истражувања, изборот на миленик е фактор кој покажува колку една личност е интелигентна. Па така, додека кучето ги прави луѓето среќни и весели,...
Забава МАГАЗИН

Кетрин Зета-Џонс тагува по кучето Фигаро

Елена Даскалова
Откако се вратија од празничниот одмор на Занзибар, Кетрин Зета Џонс и Мајкл Даглас ги дочека голема тага. Нивниот домашен миленик, кучето Фигаро, починало, а...
МАГАЗИН Миленици

Просечен сопственик на мачка ја фотографира најмалку 7 пати во денот

Елена Даскалова
Според анкета на OnePoll, спроведена на Националниот ден на мачките, 29 октомври, просечен сопственик поминува околу 1000 часови со своето милениче и го фотографира најмалку...
МАГАЗИН Миленици

Мачките се поврзуваат со сопственикот исто како и кучињата

user2
Грубата поделба меѓу најчестите домашни миленици вели дека кучињата се приврзуваат за сопственикот кој ги чува, додека пак, мачките се тврдоглави и ги интересира само...