Таг : Најчевска

МАКЕДОНИЈА

Најчевска: Неуспешноста на некои од мерките на СДСМ во голема мера се должат на присуството на ДУИ во власта

На секој политичар принципите мора да му бидат однапред поставени, видливи и јасни за граѓаните. Нивното почитување и постапувањето согласно истите е едно од основните...
СТАВ

Најчевска: За мене нема политичари Албанци или Македонци или … Има криминалци и политичари од најразличен етницитет, вера и невера

Влатко Зорба
Се додека во Македонија не се формира партија врз основа на вредности, наместо етничка припадност државата нема да излезе од среден век. Се додека некој...
СТАВ

Најчевска: Ако ДУИ не бидат столчени на изборите, Албанците во Македонија ќе си останат заглавени во селскиот нужник во кој моментално се наоѓаат

Влатко Зорба
Ова е единствената кампања која може да ја води ДУИ. Што друго може да понуди? Може да посочи некое посебно подобрување на животот на Албанците...
СТАВ

Најчевска: Освојувањето пратенички места не е цел на партијата во чие основање учествувам, туку орадие за промена

За да нема двоумење: – станав основач на партија (Твоја партија – http://tvoja.org/#) затоа што не ми се допаѓа како функционираат другите партии – затоа...
СТАВ

Најчевска: ДУИ е банда на криминалци кои ги држат во заробеништво сите граѓани во Македонија

Влатко Зорба
Како што реков: ДУИ е банда на криминалци кои ги држат во заробеништво сите граѓани во Република Македонија. Нивното делување се сведува на два вида...
СТАВ

Најчевска: Доколку Мизрахи продолжи со прекршувањето на законот може да и се изрече забрана за вршење професија, дејност или должност

Влатко Зорба
Слушам вмровската министерка за труд и социјална политика изјавила дека ќе си ја плати казната и нема да ја промени таблата со називот на министерството....
Политика

Најчевска: Алатката „Отворени финансии“ не кажува многу за парите земени од обвинителите на СЈО

Влатко Зорба
Алатката „Отворени финансии“ не кажува многу. Таа кажува колку пари добила личноста, но не кажува што таа личност сработила за таа сума на пари, изјави...
Политика

Најчевска: Државата не е колач, па секој да си зема од него

Влатко Зорба
Државата не е колач, па секој да си зема колку сака, изјави вечерва професорката Мирјана Најчевска во „Само вистина“ на Канал 5. „Партиите ја замислуваат...