Таг : Нобелова награда

МАГАЗИН СВЕТ

Доделени Нобеловите награди за литература и за 2018 и 2019

user2
Оваа година Шведската академија додели две Нобелови награди за литература и тоа за 2018, која ѝ припадна на Олга Токачук и за 2019, која ја...
СВЕТ

Почнува познатата недела на Нобеловите награди

user4
Денеска со објавувањето на добитникот на Нобеловата награда за медицина почнува познатата недела на Нобелови награди. Името на добитникот на оваа награда ќе биде соопштено...