Таг : НСДП

Политика

НСДП: Брзи избори и политичка влада се единственото решение за состојбите во овој момент

До политичка влада која ќе сноси целосна одговорност за состојбите во државата може да се дојде единствено преку слободни, демократски и фер избори, кои ќе...
Политика

НСДП ја обвини ВМРО-ДПМНЕ за деструктивно однесување за време на кризата

Влатко Зорба
„Во овие тешки моменти пред кои сме исправени како општество и држава како резултат на пандемијата на корона вирусот, императивно станува политичките партии во своето...
Политика

НСДП бара опозицијата да предложи друг министер за внатрешни работи во техничката влада

Влатко Зорба
Пратениците на НСДП нема да гласаат за предлогот на ВМРО-ДПМНЕ, армиски полковник да биде министер за внатрешни работи во техничката влада, доколку тој предлог дојде...
Политика

НСДП прослави 14 години на политичката сцена

Влатко Зорба
НСДП денес во Скопје одбележа 14 години од своето формирање. На роденденската прослава присуствуваа претставници од сите општински организации на партијата, на која свое обраќање...
МАКЕДОНИЈА

НСДП избра нов шеф на изборниот штаб

Ивана Рамаданова
Парламентарните политички партии да посветат повеќе внимание и да се вклучат во зајакнување и развивање на дипломатската активност на Собранието на Република Северна Македонија, со...