Таг : Општина Карпош

МАКЕДОНИЈА

Комуналните служби на Општина Карпош дезинфицираат згради во Козле

Stefanija Kuzmanovska
Комуналните служби на Општина Карпош денеска ги дезинфицираат влезовите од згради во населбата Козле. Се дезинфицираат влезните врати, сандачињата, гелендерите и лифтот. -Оваа акција се...
МАКЕДОНИЈА

Град Скопје распиша конкурс за избор на идејно решение за новиот парк во Општина Карпош

Stefanija Kuzmanovska
Град Скопје го распиша конкурсот за избор на идејно архитектонско и хортикултурно решение за новиот парк во Општина Карпош кој ќе се простира до булевар...
МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош за првпат го објави својот Граѓански буџет за 2020 година

Општина Карпош за прв пат го објави својот Граѓански буџет за 2020 година. Станува збор за поедноставен начин на следење на буџетските расходи, при што...
МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош проби нова улица

Влатко Зорба
Општина Карпош проби нова улица, „Новопланирана“ 3, во Тафталиџе 1, помеѓу улицата „Прашка“ и бул. „Митрополит Теодосиј Гологанов“. За нејзина целосна реализација било извршено асфалтирање...
МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош ќе поднесе кривична пријава против лицето кое на јавната расправа за Трнодол го нападна нивниот службеник

Александар Тодески
Општина Карпош подготвува кривична пријава против лицето кое во вторникот физички нападна правник од секоторт за урбанизам во обидот да започне јавната расправа за ДУП-от...
Политика

Општина Карпош: Иако сите клучни забелешки на граѓаните беа прифатени, одредена група свесно мораше да измислува нови населби

Влатко Зорба
„Веќе две години Општина Карпош воспостави нов принцип во носењето на деталните урбанистички планови. Од општина која беше жртва на урбаната мафија каде се носеа...
МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош за инцидентот: Група граѓани свесно и со намера сакаа да предизвикаат инцидент

Влатко Зорба
„Група на граѓани, на насилен и вандалски начин оневозможија одржување на Јавна презентација за Предлог ДУП – от ЈО3 Блок 7, за делот околу Трнодол....
МАКЕДОНИЈА

Службеник на Општина Карпош нападнат за време на јавната презентација на ДУП-от за Трнодол, има и материјална штета

Влатко Зорба
Лицето кое беше нападнато на јавната презентација на ДУП-от за Трнодол е службеник на Општина Карпош, велат оттаму за Стандард. Од Општината додаваат дека е...
Политика

Богоев: Над Трнодол нема да се гради нова населба

Влатко Зорба
На денешната прес-конференција во населбата Влае 2 за селекција на отпадот, во рамки на новинарско прашање за Деталниот урбанистички план за населбата Трнодол, градоначалникот на...
МАКЕДОНИЈА

Преку анкета се решава за паркирањето во Општина Карпош

Влатко Зорба
На денешниот брифинг со новинарите, градоначалникот на Карпош, Стефан Богоев посочи дека Општината е во финална подготовка на анкета, преку која граѓаните ќе одлучат дали...