Таг : Органи

МАКЕДОНИЈА

Филипче: Трансплантацијата на органи е исклучително благороден чин

Ивана Рамаданова
Трансплантацијата на органи е исклучително благороден чин, со кој се дава шанса за живот на пациентите и оттука особено признание им се оддава на здравствените...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Како работата на тироидната жлезда е поврзана со сите други во телото?

Елена Даскалова
Тироидната жлезда се нарекува уште и штитна жлезда, а тоа јасно ни покажува колку е важна нејзината улога во правилната работа на сите други жлезди...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Кои физички симптоми ги предизвикуваат стресот и емоциите?

user2
Емоциите, какви и да се, предизвикуваат и физичка реакција на организмот, која личноста може и да не ја забележи дека се случила. Секојдневно ни се...