Таг : плагијат

Забава МАГАЗИН

Лед Цепелин не ја украле песната „Stairway to Heaven“

Американскиот апелационен суд пресуди дека Лед Цепелин не украле дел од песна и потоа го употребиле во нивната „Stairway to Heaven“. Единаесет поротници ја потврдија...
Забава МАГАЗИН

Лед Зепелин го доби спорот за авторски права на „Stairway to Heaven“

Кристина Денесовска
Бендот Лед Зепелин го доби долгогодишниот спор во поглед на авторските права, бидејќи американскиот суд пресуди дека легендарниот британски рок бенд не го копирал хитот...
Забава МАГАЗИН

Евровизија: Српската пејачка ја копирала песната од детски цртан

Кристина Денесовска
Српската пејачка Ана Миленковиќ која ќе учествува на овогодишната Беовиција со песната „Тајна“ со која ќе се бори за настап на Евровизија. Околу тоа изби...