Таг : пробиотици

Здравје и Храна

Денес сите внесуваме витамини, а што е со пробиотиците?

Stefanija Kuzmanovska
Во услови кога вирусните и бактериските инфекции се чести, самоиницијативно се вртиме кон дополнително внесување витамини, како суплементи или преку исхрана и напитоци збогатени со...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Кои видови храна содржат најмногу пробиотици?

Елена Даскалова
Без разлика дали доаѓаат во течна или поцврста состојба, пробиотиците се нераскинлив дел од пирамидата на здравата исхрана, и доколку сакате да го зајакнете имунитетот,...