Таг : растојание

МАКЕДОНИЈА

Новите протоколи ќе важат за моловите и угостителските објекти: Ќе се пие кафе на растојание, со претходна дезинфекција на рацете

Угостителите се подготвени, терасите се исчистени и наместени,се чекаат само одлкуката на Владата за да почнат да работат. -Протоколите се даде од министерството за здравство...
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: Само 2 метра се потребни за да се заштитите себеси

Берта Китинска
Да бидеме одговорни, да ги почитуваме мерките кои штитат од коронавирусот.Меките мерки предвидуваат зајакната индивидуална одговорност со цел заедничка борба за колективно здравје напиша на...
МАКЕДОНИЈА

Филипче: Само два метра растојание се потребни за да се заштитите себеси и тие околу вас

Stefanija Kuzmanovska
Да одржуваме растојание. Само два метра растојание се потребни за да се заштитите себеси и тие околу вас, порача во објава на својот Фејсбук профил...
МАКЕДОНИЈА

Микиќ: Попуштањето на рестриктивните мерки мора да се одвива во фази и да биде постепено

Stefanija Kuzmanovska
Неколку пати најавувавме дека нужно е да дојде до намалување на рестриктивните мерки. Пред се, тие се донесоа во одреден временски период со цел да...
МАКЕДОНИЈА

Армијата во асистенција на полицијата за обезбедување на препорачаното растојание

Берта Китинска
Припадниците на 1. пешадиски баталјон на Армијата од денеска се вклучуваат во асистенција на полицијата за обезбедување на препорачаното растојание пред институциите во Куманово каде...