Таг : Резолуција

Вести

ОН со резолуција го осуди насилството

Александар Тодески
Генералното собрание на ОН одобри резолуција со која се осудува кршењето на човековите права кое се врши врз Рохинџите и другите малцинства во Мјанмар, вклучително...
МАКЕДОНИЈА

Европски парламент ја усвои Резолуцијата за почнување преговори со Скопје и Тирана

Христина Николовска
Со 412 гласови „за“, 136 против и 30 воздржани, Европскиот парламент денеска ја усвои Резолуција во корист на започнување на пристапните преговори со Албанија и...
Политика

Што содржи резолуцијата 2304 (2019) на Парламентарното собрание на Советот на Европа за Северна Македонија?

Влатко Зорба
Парламентарното собрание на Советот на Европа доцна вчера вечер ја усвои Резолуцијата 2304 (2019) во која се поздравува напредокот постигнат на Северна Македонија од 2013...