Таг : Рочишта

МАКЕДОНИЈА

Денешното и следните рочишта за „Таргет-Тврдина“ затворени поради сведочење на вработени во поранешна УБК

Stefanija Kuzmanovska
Во Кривичниот суд во Скопје, денеска продолжи судењето за предметот „Таргет-Тврдина”, но рочиштето ќе биде затворена за јавноста, од причина што ќе сведочат вработени од...
Хроника

Нови рочишта за „Таргет-Тврдина“, „Монструм“ и повторената постапка за „Триста“

Влатко Зорба
Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани нови рочишта за случаите „Таргет-Тврдина“, „Монструм“ и повторената постапка за „Триста“, кои од СЈО ги...
Хроника

Нови рочишта за „Титаник“, „Транспортер“ и „Тортура“

Влатко Зорба
Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани нови рочишта за предметите „Титаник“, „Транспортер“ и „Тортура“, кои од СЈО ги презеде во надлежност...