Таг : сад и турција

Вести СВЕТ

Американскиот амбасадор во Турција повикан на разговор заради усвоената резолуција за Ерменците

Турското Mинистерство за надворешни работи денеска го повика на разговор американскиот амбасадор Дејвид Сатерфилд поради вчера усвоената резолуција од страна на Сенатот на САД, според...