Таг : сана марин

Вести СВЕТ

Сана Марин, финска политичарка која ќе стане најмладата премиерка на светот

Сана Марин, 34-годишна финска политичарка ќе стане најмладата премиерка на светот која предводи влада. Марин го водела Министерството за сообраќај, а членовите на Социјалдемократската партија...