Таг : седница

МАКЕДОНИЈА

Владата бара Дебарца, Охрид и Струга да го интензивираат исполнувањето на препораките од УНЕСКО

Александар Тодески
Владата денеска на седница ја реафирмираше определбата да се зачува статусот на УНЕСКО за светско културно и природно наследство на Охридскиот регион и ги задолжи...
МАКЕДОНИЈА

Џафери: Најрано на 11 декември седницата за автентичното толкување

Ивана Рамаданова
Писма со барањето од СДСМ за автентично толкување на членот 11 од Законот за помилување ќе достави денеска Претседателот на Собранието Талат Џафери до Владата...
Политика

Седница на Влада, теми – економија, земјоделство и урбанизам

Влатко Зорба
Владата денеска ќе одржи редовна седница на чиј дневен ред се точки од областа на земјоделството, урбанизмот, екологијата и економијата. Како што информира владината прес-служба,...
МАКЕДОНИЈА

Усвоена владината Стратегија за транспарентност 2019-2021 година

Владата на Република Северна Македонија ја усвои Стратегијата за транспаретност за периодот 2019-2021 година со Акциски план. Стратегијата е насочена кон унапредување на амбиентот за...
МАКЕДОНИЈА

Владата отвори расправа за Предлог-буџетот за 2020 година

Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за купување и адаптација на деловен простор во седиштето на НАТО во Брисел за потребите...
Политика

Собраниска седница за усогласувањето на старосната пензија

user3
Собраниската Комисија за труд и социјална политика денеска расправаше по измените на Законот за пензиско и инвалидско осигурување, поднесени од група пратеници од опозицијата. Со...
МАКЕДОНИЈА

На владина седница ќе се разгледува Предлог-дополнета програма за субвенции во земјоделството

user3
Владата денеска ќе ја одржи 160. седница на која ќе ја разгледа Предлог-програмата за дополнување на Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2019 година....
Политика

Во тек е средбата на Заев со претседателите на партиите од коалициските партнери на СДСМ

Влатко Зорба
Во седиштето на СДСМ вечерва се одржува средба на партискиот лидер Зоран Заев со првите луѓе на помалите партии коалициски партнери на СДСМ. На средбата...
Политика

Седница на Националниот совет за евроинтеграции за пристапување во ЕУ

user3
Денес во Собранието седница ќе одржи Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за финансирање и буџет, а тема се очекувањата и перспективите во процесот на пристапување во...