Таг : средношколци

МАКЕДОНИЈА

Од утре во функција национална веб-платформа за далечинско учење од дома

Stefanija Kuzmanovska
Од утре  ќе биде во функција унифицирана национална веб-платформа за далечинско учење од дома за сите основци и средношколци. Линкот до е-училницата е: www.eduino.gov.mk и ја изработува...
МАКЕДОНИЈА

Шилегов: Сите училишта своите планирани патувања во Италија ќе ги одложат

Берта Китинска
Согласно со задолженијата добиени од Владата на Република Северна Македонија сите училишта своите планирани патувања и екскурзии во Република Италија ќе ги откажат или одложат...
МАКЕДОНИЈА

Средношколците се оспособуваат да препознаат и реагираат во случај на родово базирано и насилство врз жените и децата

Влатко Зорба
Средното стручно училиште „Моша Пијаде“ од Тетово со завршен настан го означи крајот на повеќемесечниот проект „Родово базирано и насилство врз жените и децата“. Учениците...
МАКЕДОНИЈА

Македонските средношколци на 67 место на меѓународното тестирање ПИСА

Влатко Зорба
Северна Македонија е рангирана на 67 место од минатогодишното меѓународно тестирање ПИСА на средношколци на возраст од 15 години. Резултатите денеска ги објави Организацијата за...