Таг : Стефан Богоев

МАКЕДОНИЈА

Богоев: Проектот за хумани патроли ќе овозможи зголемена грижа и нега за највозрасните

Проектот за хумани патроли ќе овозможи зголемена грижа и нега за највозрасните, изнемоштени лица, домашни посети и медицинска поддршка, рече градоначалникот на Карпош, Стефан Богоев,...
МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош ќе поднесе кривична пријава против лицето кое на јавната расправа за Трнодол го нападна нивниот службеник

Александар Тодески
Општина Карпош подготвува кривична пријава против лицето кое во вторникот физички нападна правник од секоторт за урбанизам во обидот да започне јавната расправа за ДУП-от...
МАКЕДОНИЈА

Богоев: Лажните вести доведоа до конфликтот при јавната расправа за Трнодол

Александар Тодески
Урбаната заедница „Кузман Јосифовски-Питу“ во Општина Карпош од место каде што требаше да се одржи Јавна расправа за ДУП-от во делот кај Трнодол се претвори...
МАКЕДОНИЈА

Богоев одново ќе ја презентира јавната анкета за предложениот ДУП за Трнодол

Александар Тодески
Денеска во 15:30 часот во просториите на УЗ „Кузман Јосифовски Питу“ ќе се одржи новата јавна презентација по претходно направената јавна анкета за предложениот Детален...
МАКЕДОНИЈА

Богоев: Со укинувањето на ДУП-овите изгубивме нови приходи, но почнавме да ја враќаме довербата на граѓаните

Знаејќи дека таксата за уредување на градежно земјиште (народски кажано комуналии) се меѓу главните извори на финансирање на сите единици на локална самоуправа, слободно можам...
МАКЕДОНИЈА

Богоев: Партизан се враќа во владение на општината

Ивана Рамаданова
Спортската сала „Партизан“ се враќа во владение на Општина Карпош,  а во прашање се денови на доделување и завршување на сите формално правни процедури, соопшти...
Политика

Богоев: Карпош е една од најзадолжените општини, рано е да кажам дали ќе се кандидирам на следните избори

user3
Стефан Богоев, градоначалникот на општина Карпош во интервју за 24 инфо им ветува на граѓаните чист воздух, иако општината е една од најзадолжените во државата....