Таг : то-вести

МАКЕДОНИЈА

Заев од Женевa изрази надеж дека на Самитот во Загреб ќе има позитивна одлука и за Република Северна Македонија

Влатко Зорба
ЕУ испрати сигнал дека за регионот нема друга алтернатива освен интеграцијата во Унијата. Процесите мора да продолжат бидејќи постои можност за развој на национализмот, популизмот...
АНАЛИЗИ

Искендеров за ИФЕМЕС: Дали Балканот ја дели ЕУ?

Влатко Зорба
ЕУ се соочува со сериозна внатрешна криза поради процесот на проширување – главната линија на спротивставување помеѓу Париз и Берлин. – пишува Пјотр Искендеров во најновата...