Таг : транзит

МАКЕДОНИЈА

За државјаните од Косово и Србија не е потребен тест ако транзитираат низ Македонија

Берта Китинска
Државјаните на Косово, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, како и дипломати, членови на нивните семејства и граѓани со двојно државјанство од овие држави,...
Вести СВЕТ

Жителите на Земјата може да го видат феноменот наречен „транзит на Меркур“

Жителите на Земјата деновиве имаа можност да видат ретка прироодна појава. Планетата Меркур се најде во линија меѓу Сонцето и Земјата – феномен наречен „транзит...