Таг : трговија со луѓе

МАКЕДОНИЈА

80% од жртвитe на трговија со луѓе се жени

Влатко Зорба
Бројката на жртви на трговија со луѓе во земјава рапидно расте, без оглед на тоа што имаме добра законска регулатива. Потребно е уште многу работа...
МАКЕДОНИЈА

Одбележување на Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе

Влатко Зорба
Со почнување на веб-кампањата за издигнување на свеста кај ранливите заедници денеска Министерството за внатрешни работи ќе го одбележи Европскиот ден за борба против трговијата...