Таг : Трнодол

МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош ќе поднесе кривична пријава против лицето кое на јавната расправа за Трнодол го нападна нивниот службеник

Александар Тодески
Општина Карпош подготвува кривична пријава против лицето кое во вторникот физички нападна правник од секоторт за урбанизам во обидот да започне јавната расправа за ДУП-от...
МАКЕДОНИЈА

Богоев: Лажните вести доведоа до конфликтот при јавната расправа за Трнодол

Александар Тодески
Урбаната заедница „Кузман Јосифовски-Питу“ во Општина Карпош од место каде што требаше да се одржи Јавна расправа за ДУП-от во делот кај Трнодол се претвори...
МАКЕДОНИЈА

Одложена расправата за ДУП-от, лица кои не биле од Трнодол провоцирале на јавната презентација

Влатко Зорба
Jавната презентација на ДУП-от во Карпош за делот кај Трнодол е одложена откако настана тепачка помеѓу насобраните граѓани. Луѓето тврдат дека имало лица кои не...
МАКЕДОНИЈА

Teпачка во салата во која се презентира ДУП-от кој го спорат жителите на Трнодол

Влатко Зорба
Медиумите останаа надвор откако настана тепачка во салата во која се презентира ДУП-от кој го спорат жителите на Трнодол. По спречениот поголем инцидент, граѓаните се...
МАКЕДОНИЈА

Богоев одново ќе ја презентира јавната анкета за предложениот ДУП за Трнодол

Александар Тодески
Денеска во 15:30 часот во просториите на УЗ „Кузман Јосифовски Питу“ ќе се одржи новата јавна презентација по претходно направената јавна анкета за предложениот Детален...