Таг : Укажувачи

МАКЕДОНИЈА

Тасева: Се уште не заживеал системот и механизмот за заштита на укажувачите на корупција

Ивана Рамаданова
Поради нефункционалноста на системот, вработените се уште не се охрабрени да пријавуваат случаи на корупција или други незаконитости во работењето, изјави претседателката на  Транспаренси Интернешнл-Македонија,...
МАКЕДОНИЈА

Обука на тема „Улогата на укажувачите во борбата против корупцијата“.

Во организација на Транспаренси Интернешнл-Македонија и Државната комисија за спречување на корупција денеска во Скопје ќе се одржи обука на тема „Улогата на укажувачите во...